Den 10 juni 2017 stod för friska vindar, solsken och perfekt löparväder! Det var många glada ansikten som samlades för att ta sig an utmaningen med den andra upplagan av Trollhättan City Trail, som i år arrangerades av löparklubben LK TV88 efter en idé av Aktiv Öresjö. Den 10,5 km långa banan innefattar både en otrolig utsikt men även 1040 trappsteg, något som gör Trollhättans fina kanalområde lite unikt. I startlistan fanns bland annat superlöparen Isabellah Andersson, som kan stoltsera med otaligt många maraton och 25 SM-guld i ryggsäcken.

Bland damerna tog snabbt Karin Nolberger, Linnea Ivarsson och Jenny Mårtensson täten, något som höll i sig ända till mål där Jenny kom segrande in på en förstaplats på tiden 56:18, följt av Karin Nolberger på 56.51. Bronsplatsen tog Linnea på 57.19.

34830838090_e00719ad12_k

– Det var helt fantastiskt, jag sprang även förra året och kände verkligen att jag behövde komma tillbaka. Jag bestämde mig att jag skulle springa lite snabbare än förra året, så i år var vi ett gäng på tre personer som kom från Falkenberg. Det är så fint med skogen, berättar Jenny.

På herrsidan tog bröderna Henry och Peter Gross snabbt ledningen, och Henry var den som rusade först i mål på banrekord med 45.20. Tvåa kom Anton Gustavsson på 47.10, och Peter Gross på 48.06.

35088168921_2393c369d6_k

– Det var en tuff bana, men det hade jag förväntat mig. Jag sprang inte förra året så i år blev första gången, berättar Henry, som eventuellt satsar på att komma tillbaka för att försvara sitt banrekord nästa år.

En annan glad city trail-löpare var Herbert Gutierrez, som mest blivit känd under sitt instagramnamn “MR.kaozz”.

34408698103_b1b0e38474_k

– Jag springer mest hinderbana vanligtvis, men så såg jag reklam på Instagram för det här loppet och kände bara att detta verkligen var något för mig. Det är en helt fantastisk bana! Jag tränade lite genom att springa trappor innan, men gör inte som mig och gör det en dag innan, det blev för tufft med träningsvärken, skrattar Herbert, som redan längtar efter nästa års upplaga.

Stort tack till alla medverkande; löpare, publik, funktionärer och sponsorer! Nu blickar vi framåt mot ett nytt fantastiskt 2018!

Resultat
Bilder